• Вести

  Секој ден во 18,00 и 22,00 часот објективно и навремено Ве информираме за најважните настани во Кочани и регионот.

 • На денешен ден

  На денешен ден е кратко потсетување на настаните што се случиле пред многу години и столетија. Се емитува секој работен ден пред информативната емисија Вести, а во викендите пред емисијата Магазин.

 • Осумаголник

  Осумаголник - дебатна емисија со гости од различни области на секојдневието. Емисијата се емитува премиерно секој вторник во 20.30 ч., а репризно во среда од 18.40 и сабота од 14.30 ч.

 • Здравјето е сè

  Здравјето е сè е емисија од областа на здравството. Во неа гостуваат лекари-специјалисти од различни области, кои Ве советуваат за Вашето здравје и за начините за заштита од заболувањата. Емисијата се емитува премиерно секоја среда во 20.30 ч., а репризно во четврток во 18.40 и недела 13.30 ч.

 • Версус

  Версус е политички магазин што ги спротивставува аргументите околу актуелните случувања во земјата. Гости се поранешни и сегашни политичари, функционери, новинари и интелектуалци. Емисијата се емитува премиерно секој четврток во 20.30 ч., и репризно во петок во 18.40 и недела во 14.30 ч.

 • Милелино

  Милелино е емисија за најмладите гледачи. Се емитува премиерно секоја сабота во 15.15 ч., и репризно во недела во 11.30 ч. и во вторник во 18.30 ч.

 • Здравје од природата

  „Здравје од природата“ е емисија за здравата храна и здравиот начин на живот сo користење на лековитите билки и чаеви. За редовните и најбрзите гледачи доделуваме и награди. Емисијата се емитува премиерно секој понеделник во 20.30 часот. Реприза во вторник во 18.40 и во сабота во 13.30 часот .

 • Инспирација за живот

  Инспирација за живот е емисија за културата на живеењето. Се емитува премиерно секоја сабота во 19.30 ч., и репризно во вторник во 21 ч. и во недела во 17.30 ч.

 • Православна ризница

  Православна ризница е емисија посветена на информирањето и едуцирањето на верниците за животот според принципите и духот на православното црковно устројство. Емисијата се емитува премиерно секоја сабота во 18.30 часот. Реприза во недела во 12.00 часот.

 • Попладне со Тања

  Попладне со Тања е емисија што ќе ве расположи, забавува и информира за животот и работата на познати естрадни уметници во Македонија. Емисијата се емитува премиерно секоја сабота во 16.30 часот. Реприза во недела во 15.30 часот и понеделник во 18.40 часот.

 • Топ 8

  Топ 8 е емисија за млади која ги третира најновите случувања од македонската забавна музичка сцена. Во емисијата се промовираат видео спотови на млади или веќе докажани музички имиња. Емисијата се емитува премиерно во недела во 18.30 часот и репризно во четврток во 21 часот.

By ricdatalab.net

makedonija-bugarija27.11.2014  Потпишан е договорот за реализирање на програмата за прекугранична соработка за наредната година меѓу Македонија и соседна Бугарија. Со него на единаесетте општини од Источниот регион им се обезбедува пристап до средствата од европските фондови.

Со парите што им стојат на располагање локалните заедници ќе можат да реализираат инфраструктурни, комунални и друг вид проекти за кои ќе треба да поднесат апликации.

Се очекува повикот за пријавување на проектите да биде објавен во текот на март, односно април 2015 година, а одлуката кои општини за што ќе се бараат финансиска поддршка ќе се координира преку Центарот за развој на источниот плански регион.

Повеќе...

ucenici27.11.2014   10 деца од Кочани не одат на училиште. Станува збор за ученици на различна возраст кој завршиле различен степен на образование, но за тие одделенија што ги завршиле немаат добиено свидетелство.

Училиштето каде што завршиле не може да им издаде свидетелства затоа што овие деца, кои претежно се од ромска националност, во образовниот процес биле вклучени преку проект што не бил одобрен од Министерството за образование.

- Несомнено е дека тие деца мора во најскоро време да бидат вклучени во воспитно – образовниот процес, но се чека одлуката од Министерството за образование во врска со тоа во кое одделение треба да тргнат учениците и на кој начин ќе го продолжат школувањето, рече државниот просветен инспектор Диме Атанасовски.

Повеќе...

Den na drvoto27.11.2014  Есенската акција за пошумување во рамки на годинашната кампања “Ден на дрвото“ ќе се изведе в среда. Таква одлука донесе Владата, при што овој ден ќе биде неработен за сите граѓани со цел да се обезбеди поголема масовност во засадувањето на садниците.

Досега кампањата се реализира седум години по ред со пролетни и есенски акции, а целта е во државата да се обнови шумскиот фонд, за да обезбеди заштита од природни катастрофи.

Во есенската  акција ќе се пошумуваат и површини во населените места, како и покрај патиштата и околината на населените места, за што веќе се обезбедени садници за пошумување на површина од околу 300 километри квадратни.

Повеќе...

katastar227.11.2014  Преку кампања со едноставен назив, “Отворено со Катастарот“, Државниот катастар на недвижности им излегува в пресрет на граѓаните кои имаат одредени проблеми со впишувањето на недвижниот имот или докажувањето на сопственоста над нивите, шумите и друг вид земјиште.

Кампњата се спроведува седма година по ред и до сега се покажала како корисна бидејќи било одговорено на повеќе предмети што стоеле нерешени подолг временски период.

Како и во изминатите години, и овојпат стручни тимови од катастарот од Скопје, како и од подрачните одделенија во градовите ќе ги примаат на разговор заинтерсираните и ќе ги разгледуваат нивните барања.

Повеќе...

fond za zdravstvo127.11.2014  Пред просториите на Фондот за здравство во поголемите градови во републикава стојат лица кои им наплаќаат пари на осигурениците за да им пополнат формулари, иако за тоа е задолжено лице кое бесплатно им ја нуди таа услуга на граѓаните.

Раководителот на ПЕ на Фондот за здравство во Кочани, Лазар Настевски вели дека такво неовластено земање пари од осигурениците во Кочани не е забележано, ниту пак некој се пожалил дека се наплаќа за таква услуга.

Настевски додава дека на секој шалтер има вработени лица кои таквата услуга ја даваат бесплатно, односно доколку на некој граѓанин му е потребна помош во врска со пополнување формулар или документ тоа ќе го заврши без да му бара дополнителни средства за извршената работа.

Повеќе...

Park 1 Maj26.11.2014  Во опустошена ледина исполнета со високи треви и грмушки се претвори малото паркче на улицата “1 Мај“ во населбата Белско маало.

Такавата слика остана по пролетното невреме што сруши поглем број дрвја во градот, па општинската администрација даде одобрување да се исечат повеќегодишните стебла на оваа локација, како превентива од опасноста и тие да паднат врз некоја од околните куќи.

Парцелата дополнително е раскопана затоа што низ неа беше поставена цевка за атмосферската канализација што се изгради во овој реон. По завршувањето на градежните работи само сообраќајните знаци потсетуваат дека овде нешто се работело.

Повеќе...

opstina kocani veb26.11.2014  Веб страницата на Општина Кочани ќе добие нов дизајн што се oчекува наскоро да биде ставен во функција. Стручни лица од општинската администрација ја презентираа предлог-верзијата при што беше прикажан новиот, подобрен дизајн, како и можностите за пристап до информации од интерес на пошироката јавност.

Според изработувачите на новиот изглед, веб-страницата е конципирана со цел да обезбеди информации од јавен карактер за граѓаните, за туристите и за бизнис-секторот.

Намерата е секој посетител да добие што повеќе информации не само за работата на единицата на локалната самоуправа, туку и општо за Кочани.

Повеќе...

Tribina Zgrizuvacki Semejstva26.11.2014  Две семејства од Кочани веќе неколку години се влезени во проектот за згрижување деца кои се без родители или се без соодветна родителска грижа.

Ваквата форма што ја спроведува Министерството за труд и социјала преку Центрите за социјална работа се уште е активна, а за да биде што подобро прифатена неопходна е подобра информираност на граѓаните. Најважно е да се објасни што претставува згрижувачко семејство, кои се правата и обврските што ги имаат луѓето што ќе прифатат да згрижат туѓо дете и каква е помошта што ја дава државата.

За сите овие прашања беше организирана презентација во форма на трибина на која стручните лица од Центарот зборуваа за можностите што им се нудат на сите граѓани кои сакаат во својот дом да чуваат деца деца без родители и родителска грижа.

Повеќе...

8°C

Кочани

Заоблачено
Влажност на воздухот: 87%
Ветер: North при 0 kmh
Сабота7°C/13°C
Недела8°C/12°C
Понеделник8°C/12°C
Вторник8°C/13°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop
Најчитани статии за месец октомври
Најчитани статии по месеци

Имаме присутни 35 гости и нема членови

web counter


qr code